VOORSTELLINGEN

THEATERSPORT-WEDSTRIJD

In een theatersportwedstrijd dagen twee teams elkaar uit om de mooiste, verdrietigste, moordzuchtigste of meest blije scène te spelen. De inhoud van die scènes wordt bepaald door het publiek. Met deze impuls -of suggesties moet het team een kort toneelstuk improviseren; al zingend, dansend of in een niet bestaande taal.

DE VLOER OP

Bij De Vloer Op krijgen de spelers van hun regisseur scenario's voorgeschoteld met daarin een dilemma, of een geheim waarvan één van de spelers niks afweet. Deze dilemma's moeten de spelers op een realistische manier uitspelen. Niet de grappen staan centraal, maar juist emotie en mooi spel. De scenes duren langer dan de scenes bij een theatersportwedststrijd. Er is geen tegenstander of jury. Zoals natuurlijk bij improvisatietoneel hoort, weten de spelers van te voren nooit wat ze kunnen verwachten en worden ze dus -samen met het publiek- verrast door wat er komt en wat er gebeurt.

GORILLATHEATER

Gorillatheater wordt gespeeld met een aantal regisseurs die strijden om de prijs van de avond. Ieder van hen regisseert om de beurt een scène waar de anderen in spelen en vraagt daarvoor gegevens van het publiek, net als bij theatersport. Aan het einde van elke scène mag het publiek uitmaken of deze scène een trofee of een boete verdient. Bij een boete moet de regisseur een vooraf opgestelde opdracht vervullen, anders krijgt hij/zij er een punt bij.

WHITEBOARD

De Whiteboard is de laatste nieuwe vorm die uit de koker van de wedstrijdgroep van Ulteam is ontstaan!
De Whiteboard is een voorstelling precies zoals het klinkt: een groot, leeg, wit, nog nader te vullen vlak, een tabula rasa. De spelers beginnen met niets, van daaruit vullen ze al spelend zowel de voorstelling als het bord. Samen met het publiek, spelen en improviseren de spelers een avondvullende voorstelling. Wat er gaat gebeuren, weten we nog niet. Er kan van alles op het whiteboard verschijnen; van een samenhangend verhaal tot een hele rits scènes die maar losjes met elkaar te maken hebben.

Enkele reacties van het publiek:

"Ik vond de Whiteboard echt fantastisch!!! Keith Johnstone zou helemaal trots zijn op jullie uitstekende teamwork."

"Wat een enthousiasme! Een genot om naar te kijken"

MC THE BATTLE

Sinds kort heeft Ulteam ook een zelf-bedachte variant op improvisatietoneel bedacht: de 'MC the Battle'! Hierbij strijden een aantal MC's (of regisseurs) om de begerenswaardige Gouden Roos. De MC's hebben de beschikking tot een aantal acteurs die zij een drieluik laten spelen rond een thema. Dit thema wordt ter plekke uit de reeds gespeelde scènes gehaald. De MC met het mooiste drieluik wint de voorstelling.

Theaters en reserveren

Ulteam speelt geregeld in één van onderstaande theaters. Om zeker te zijn van een plaats is het verstandig om van te voren te reserveren.

Bij Vrijdag (voormalig Prinsentheater) Noorderbuitensingel 11
9717 KK Groningen
050 305 14 30
Kaarten: www.bijvrijdag.nl
Usva
Munnekeholm 10
9711 JA Groningen
Kaarten: www.usva.nl/agenda

ONDERTUSSEN IN DE KEUKEN

Ulteam zou Ulteam niet zijn als we niet steeds nieuwe dingen uitproberen. Daarom heeft onze Gevorderdengroep een nieuwe vorm bedacht, namelijk Ondertussen in de Keuken.
Bij deze vorm zullen de spelers een geheel geïmproviseerd theaterstuk neerzetten, met behulp van theatersport-elementen. Dit zullen ze doen door suggesties van u te vragen, zoals een locatie, een emotie, een gebaar et cetera. De regie van de scènes ligt in de handen van de spelers en ze gaan op zoek naar de rode draad van het verhaal.
Maar ondertussen... gebeurt er op een andere plek iets heel anders...

HAROLD

Ulteam probeert steeds te experimenteren met verschillende vormen. En daar zijn er nogal wat van! Een daarvan is de Harold, waar losse scènes rond een centraal thema worden uitgespeeld. Wat dit thema precies inhoudt en hoe dit in de verschillende scènes, dat moeten de spelers ter plekke maar uitzoeken!